Dersin Adı | Kongre ve Fuar Yönetimi |
Kodu | Yarıyıl | Teori (saat/hafta) | Uygulama/Lab (saat/hafta) | Yerel Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
MTOI 202 | Bahar | 2 | 0 | 2 | 3 |
Ön-Koşul(lar) | Yok | |||||
Dersin Dili | Türkçe | |||||
Dersin Türü | Zorunlu | |||||
Dersin Düzeyi | Ön Lisans | |||||
Dersin Veriliş Şekli | - | |||||
Dersin Öğretim Yöntem ve Teknikleri | ||||||
Dersin Koordinatörü | - | |||||
Öğretim Eleman(lar)ı | ||||||
Yardımcı(ları) | - |
Dersin Amacı | Toplantı ve trade‐show (fuar, expozisyon, konferans vs.) organizasyonların incelenmesi, organizasyonların operasyon sürecinin değerlendirilmesidir. |
Öğrenme Çıktıları | Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Ders Tanımı | Bu ders fuar, sergi ve toplantı gibi organizasyonların planlanması, ekonomiye kazanımları gibi temel bilgileri içerir. |
Dersin İlişkili Olduğu Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları | |
| Temel Ders | X |
Uzmanlık/Alan Dersleri | ||
Destek Dersleri | ||
İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri | ||
Aktarılabilir Beceri Dersleri |
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
1 | Kongre kavramı, kongreciliğin tarihi, kongre ve turizm ilişkisi, toplantı çeşitleri | Örneklerle Kongre ve Fuar Yönetimi, Prof. Dr. Akın Aksu, Arş. Gör. Gökhan Yılmaz, Arş. Gör. Filiz Gümüş, Detay Yayıncılık Bölüm 1 |
2 | Kongre turizminin ekonomik, sosyo-kültürel etkileri | Örneklerle Kongre ve Fuar Yönetimi, Prof. Dr. Akın Aksu, Arş. Gör. Gökhan Yılmaz, Arş. Gör. Filiz Gümüş, Detay Yayıncılık Bölüm 2 |
3 | Kongre turizminde örgütlenmeler, kongre organizasyonu, kongre planlaması | Örneklerle Kongre ve Fuar Yönetimi, Prof. Dr. Akın Aksu, Arş. Gör. Gökhan Yılmaz, Arş. Gör. Filiz Gümüş, Detay Yayıncılık Bölüm 3 |
4 | Kongre hizmetleri yönetimi | Örneklerle Kongre ve Fuar Yönetimi, Prof. Dr. Akın Aksu, Arş. Gör. Gökhan Yılmaz, Arş. Gör. Filiz Gümüş, Detay Yayıncılık Bölüm 4 |
5 | Kongre hizmetleri yönetimi | Örneklerle Kongre ve Fuar Yönetimi, Prof. Dr. Akın Aksu, Arş. Gör. Gökhan Yılmaz, Arş. Gör. Filiz Gümüş, Detay Yayıncılık Bölüm 4 |
6 | Uluslararası kongre pazarı | Örneklerle Kongre ve Fuar Yönetimi, Prof. Dr. Akın Aksu, Arş. Gör. Gökhan Yılmaz, Arş. Gör. Filiz Gümüş, Detay Yayıncılık Bölüm 5 |
7 | Vize | |
8 | Türkiye kongre merkezleri | Örneklerle Kongre ve Fuar Yönetimi, Prof. Dr. Akın Aksu, Arş. Gör. Gökhan Yılmaz, Arş. Gör. Filiz Gümüş, Detay Yayıncılık Bölüm 6 |
9 | Türkiye kongre merkezleri | Örneklerle Kongre ve Fuar Yönetimi, Prof. Dr. Akın Aksu, Arş. Gör. Gökhan Yılmaz, Arş. Gör. Filiz Gümüş, Detay Yayıncılık Bölüm 6 |
10 | Türkiye'nin kongre turizminde talep analizi | Örneklerle Kongre ve Fuar Yönetimi, Prof. Dr. Akın Aksu, Arş. Gör. Gökhan Yılmaz, Arş. Gör. Filiz Gümüş, Detay Yayıncılık Bölüm 7 |
11 | Türkiye'nin kongre turizmi ile ilgili sorunları | Örneklerle Kongre ve Fuar Yönetimi, Prof. Dr. Akın Aksu, Arş. Gör. Gökhan Yılmaz, Arş. Gör. Filiz Gümüş, Detay Yayıncılık Bölüm 8 |
12 | Fuar kavramı, fuarların tarihçesi, fuar organizasyonu | Örneklerle Kongre ve Fuar Yönetimi, Prof. Dr. Akın Aksu, Arş. Gör. Gökhan Yılmaz, Arş. Gör. Filiz Gümüş, Detay Yayıncılık Bölüm 9 |
13 | Stant yönetimi, stant tipleri, stant düzenlemesi | Örneklerle Kongre ve Fuar Yönetimi, Prof. Dr. Akın Aksu, Arş. Gör. Gökhan Yılmaz, Arş. Gör. Filiz Gümüş, Detay Yayıncılık Bölüm 10 |
14 | Türkiye'de fuarcılığın gelişimi, Türkiye'deki fuar organizatörleri | Örneklerle Kongre ve Fuar Yönetimi, Prof. Dr. Akın Aksu, Arş. Gör. Gökhan Yılmaz, Arş. Gör. Filiz Gümüş, Detay Yayıncılık Bölüm 11 |
15 | Genel Değerlendirme | Örneklerle Kongre ve Fuar Yönetimi, Prof. Dr. Akın Aksu, Arş. Gör. Gökhan Yılmaz, Arş. Gör. Filiz Gümüş, Detay Yayıncılık Bölüm 1-11 |
16 | Final |
Ders Kitabı | 1. Örneklerle Kongre ve Fuar Yönetimi, Prof. Dr. Akın Aksu, Arş. Gör. Gökhan Yılmaz, Arş. Gör. Filiz Gümüş, Detay Yayıncılık 2. Kongre Turizmi ve Fuar Organizasyonları, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Aymankuy, Detay Yayıncılık. |
Önerilen Okumalar/Materyaller |
Yarıyıl Aktiviteleri | Sayı | Katkı Payı % |
Katılım | 1 | 15 |
Laboratuvar / Uygulama | ||
Arazi Çalışması | ||
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği | ||
Portfolyo | ||
Ödev | 1 | 15 |
Sunum / Jüri Önünde Sunum | 1 | 30 |
Proje | ||
Seminer/Çalıştay | ||
Sözlü Sınav | ||
Ara Sınav | ||
Final Sınavı | 1 | 40 |
Toplam |
Yarıyıl İçi Aktivitelerin Başarı Notuna Katkısı | 3 | 60 |
Yarıyıl Sonu Aktivitelerin Başarı Notuna Katkısı | 1 | 40 |
Toplam |
Yarıyıl Aktiviteleri | Sayı | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|
Teorik Ders Saati (Sınav haftası dahildir: 16 x teorik ders saati) | 16 | 2 | 32 |
Laboratuvar / Uygulama Ders Saati (Sınav haftası dahildir. 16 x uygulama/lab ders saati) | 16 | ||
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 15 | 1 | 15 |
Arazi Çalışması | |||
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği | |||
Portfolyo | |||
Ödev | 1 | 5 | |
Sunum / Jüri Önünde Sunum | 1 | 10 | |
Proje | |||
Seminer/Çalıştay | |||
Sözlü Sınav | |||
Ara Sınavlar | |||
Final Sınavı | 1 | 15 | |
Toplam | 77 |
# | Program Yeterlilikleri / Çıktıları | * Katkı Düzeyi | ||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 | Turizm ve otel işletmeciliği alanına temel oluşturan kuram, kavram, yöntem ve araçlar hakkında bilgi sahibidir. | X | ||||
2 | Turizm alanında edindiği bilgileri uygulama alanında kullanır. | X | ||||
3 | Alanı ile ilgili olarak toplumsal, bilimsel, kültürel, hukuksal ve etik değerlere uygun hareket eder. | X | ||||
4 | Turizm sektöründe yer alan işletmelerin satış pazarlama stratejilerini geliştirir. | X | ||||
5 | Ülke ekonomisi ile turizm ekonomisi arasındaki ilişkiyi yorumlar. | X | ||||
6 | Alan ve alandışı gelişmeleri yakından takip ederek, sosyal ve akademik yönden kendisini geliştirir. | X | ||||
7 | İki yabancı dili kullanarak turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili bilgileri izlemek ve meslektaşları ile iletişim kurar. | X | ||||
8 | Mutfak hizmetleri ve teknikleri ile ilgili bilgi ve beceriye sahip olup, ikram ve servis usullerini uygular. | X | ||||
9 | Turizm ve otel işletmeciliği alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar programlarını kullanır. | X | ||||
10 | Edindiği bilgi ve becerileri toplam kalite yönetimi yaklaşımıyla değerlendirerek sürekli gelişimini sağlar. | X | ||||
11 | Otel işletmesinde yer alan; önbüro, kat hizmetleri, yiyecek içecek ve insan kaynakları, muhasebe departmanlarının işleyişini kavrayarak stratejilerini uygular. | X | ||||
12 | Toplantı, kongre, konferans, fuar organizasyonlarını planlar ve uygular. | X | ||||
13 | Seyahat acentaları ve tur operatörlerinin çalışma alanını kavrayarak biletleme, ürün geliştirme ve paket tur tasarlama görevlerini yerine getirir |
*1 Lowest, 2 Low, 3 Average, 4 High, 5 Highest